Produkty

W naszej ofercie:

  • Kapusta kiszona:

    pakowana w beczki 120l, wiadra 10kg, wiadra 5kg, wiadra 3kg oraz próżniowo w torebki PAPE 0,5kg i 1kg
  • Ogórki kiszone:

    pakowane w beczki 120l, wiadra 7kg oraz próżniowo w torebki PAPE 0,4kg
  • Przecier ogórkowy:

    pakowany próżniowo w torebki PAPE 0,4kg
  • Kapusta biała:

    luzem lub w workach 25kg, przechowywana w chłodni
  • Kapusta pekińska:

    luzem lub pakowana w dowolne opakowania
  • Jabłka:

    różne odmiany, dowolne opakowania, sprzedaż z własnej chłodni


Technologia

image

Technologia wytwarzania naszych produktów podlega ścisłej kontroli zgodnie z rygorystycznymi normami dotyczącymi przetwarzania żywności, z wykorzystaniem nowoczesnych systemów produkcji. Dzięki temu nasz Klient ma pewność, że zawsze otrzyma produkt najwyższej jakości, o wysokich walorach smakowych i spełniający Jego wymagania. Nasze produkty pakowane są w nowoczesnych pakowarkach próżniowych, a Gospodarstwo posiada wdrożone systemy GMP, GHP oraz system zarządzania jakością HACCP.

GMP, czyli Good Manufacturing Practice (Dobra Praktyka Wytwarzania) - oznacza zestaw standardów stosowanych w produkcji przemysłowej i gastronomii. Standardy GMP zapewniają wysoką jakość, czystość użytych surowców i komponentów gotowego produktu. Zapewniają również pełną kontrolę nad jakością i pochodzeniem surowców. Standardy GMP opracowano pierwotnie dla przemysłu farmaceutycznego. Obecnie bywają stosowane przez niektóre firmy kosmetyczne, producentów suplementów odżywczych itp. Stosowanie standardów GMP daje konsumentom większy poziom komfortu i pewność co do wysokiej jakości produktu.

GHP (Good Hygienic Practice) - Dobra Praktyka Higieniczna. Dotyczy wszelkich działań związanych z warunkami i środkami podejmowanymi w celu zapewnienia produkcji bezpiecznej żywności na wszystkich etapach łańcucha produkcji. System ten obejmuje m.in. założenie konstrukcyjno-budowlane obiektów produkcyjnych, dobór odpowiedniego wyposażenia technologicznego i technicznego, procedurę mycia, dezynfekcji, konserwacji maszyn i urządzeń, zapewnienia bezpieczeństwa mikrobiologicznego i odpowiedniej jakości wszystkich surowców, stosowaniu odpowiednich procedur i operacji technologicznych, szkolenie i higienę osobistą pracowników.

HACCP (Hazard Analysis and Critical Control Points) - to System Analizy Zagrożeń i Krytycznych Punktów Kontroli - postępowanie mające na celu zapewnienie bezpieczeństwa żywności przez identyfikację i oszacowanie skali zagrożeń z punktu widzenia wymagań zdrowotnych żywności oraz ryzyka wystąpienia zagrożeń podczas przebiegu wszystkich etapów produkcji i obrotu żywnością produktami spożywczymi; system ten ma również na celu określenie metod eliminacji lub ograniczania zagrożeń oraz ustalenie działań korygujących. W Polsce obowiązek wdrażania systemu HACCP początkowo dotyczył tylko zakładów produkujących wody mineralne oraz żywność specjalnego przeznaczenia żywieniowego. Obowiązek wdrożenia HACCP we wszystkich firmach sektora spożywczego został wprowadzony wraz z wejściem do Unii Europejskiej w dniu 1 maja 2004.